Εγκρίθηκε το ψήφισμα για την οδική ασφάλεια στην Ε.Ε.

Αρχές Οκτωβρίου εγκρίθηκε το ψήφισμα για την οδική ασφάλεια στην ΕΕ με 615 ψήφους υπέρ, 24 κατά και 48 αποχές,τονίζει ότι περίπου 22.700 άνθρωποι πεθαίνουν στους δρόμους της ΕΕ κάθε χρόνο, ενώ περίπου 120.000 τραυματίζονται σοβαρά. Οι αριθμοί αυτοί οδήγησαν την απόφαση για  να “κλειδώσει” ως ασφαλές το  όριο ταχύτητας στα 30 χλμ./ώρα σε κατοικημένες περιοχές και  μηδενική ανοχή για την οδήγηση σε κατάσταση μέθης. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Οδικών Μεταφορών για την στήριξη ασφαλών και έξυπνων μεταφορών αποφάσισε ότι χρειάζονται ισχυρά μέτρα οδικής ασφάλειας, για την επίτευξη μηδενικών θανάτων στους δρόμους της ΕΕ έως το 2050.

Οι αιτίες που προκαλούν θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα είναι η ταχύτητα, γι’ αυτό τον λόγο η επιτροπή έκρινε ως ανώτατο όριο ταχύτητας σε κατοικημένες περιοχές τα 30χιλ/ωρα όπως και η  χρήση αλκοόλ που είναι  επίσης σημαντικός παράγοντας, γι’ αυτό και αποφασίστηκε μηδενική ανοχή στην χρήση αλκοόλ για τους οδηγούς, καθώς η χρήση του αποτελεί το 25%  των θανάτων από τροχαία.

Οι Ευρωβουλευτές ζήτησαν από την Επιτροπή τα εξής:

Να βρεθεί αποτελεσματικός τρόπος ελέγχου έτσι ώστε να μην διασπάται η προσοχή των οδηγών από την χρήση ηλεκτρονικών συσκευών. Φορολογικά κίνητρα και ελκυστικά προγράμματα ασφάλισης για την αγορά και τη χρήση αυτοκινήτων με τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας.Περισσότερες επενδύσεις σε υποδομές που θα συμβάλλουν στην οδική ασφάλεια.

Για την εφαρμογή των επόμενων σταδίων της πολιτικής της ΕΕ για την οδική ασφάλεια, οι ευρωβουλευτές καλούν την Επιτροπή να δημιουργήσει έναν ευρωπαϊκό οργανισμό οδικών μεταφορών για τη στήριξη των βιώσιμων, ασφαλών και έξυπνων οδικών μεταφορών.

[gdlr_notification icon=”icon-telephone” type=”color-border” border=”#99d15e” color=”#000000″]Καλέστε το Δικηγορικό Γραφείο Άρτεμις Βασιλοπούλου Λέφτερ στο 210 3236376 και ένας έμπειρος δικηγόρος θα είναι άμεσα διαθέσιμος να σας λύσει οποιαδήποτε απορία  σας  με εχεμύθεια και ευαισθησία[/gdlr_notification]

[gdlr_button href=”/contact” target=”_self” size=”medium” background=”#815900″ color=”#ffffff” border_color=”#999999″]ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ[/gdlr_button][gdlr_button href=”/appointment” target=”_self” size=”medium” background=”#815900″ color=”#ffffff” border_color=”#999999″]ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ[/gdlr_button][gdlr_button href=”https://goo.gl/maps/oDr3J7u3uch5bdnQ9″ target=”_blank” size=”medium” background=”#815900″ color=”#ffffff” border_color=”#999999″]ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ[/gdlr_button]